HH-Hundecenter

Hvalpe test

Det vigtige med denne hvalpe test er at, man ser den som et hjælpe middel til sine hvalpe køber, det er lige så vigtigt at, opdrætteren fornemmer at, sætte hvalpene sammen med de rigtige hvalpe køber, og sætte dem ind i det at, have en hvalp og hvad det indebærer, racemæssigt.

Jeg vil pointere at, denne hvalpe test er en hjælp til at, se om hvalpen er selvstændig, uselvstændig, angst for at lades alene, kræver en stærk leder (køber).

Normalt set begynder hvalpen ikke at, udvikle angst i større grad før efter 8 / 9 ugers alderen, hvalpe testen udføres oftest i 7 ugers alderen, når nervesystemet og hjernen funktionen er fuldt udviklet, og prægningen ikke er påbegyndt.

Viser hvalpen stor angst allerede i 7 ugers alderen, kan man regne med at, den forbliver usikker resten af dens levetid.

Men med de rette miljø påvirkninger og den rette køber, kan hvalpen oftest rettes med god indlæring, så den får en tålelig tilværelse.

Opdrætter og min observation, er en vejledning til hvalpe køberen, så hvalpen og køberen får en rigtig god start på det liv der ligger for dem.